Start BLOG


Op de hoogte blijven van alles wat er speelt binnen het DHMW?  check dan regelmatig dit blog


Een eigen clubhuis voor het DHMW

28 oktober 2017

Op een druilerige zondagmiddag zat ik samen met Ronald Prent aan mijn keukentafel, dat is op zich niks geks want dat doen we vaker. We drinken dan een mooie malt, hebben het over van alles en nog niks en vaak dromen we over de toekomst.  Zo was het ook deze keer.

Alleen nu hadden we het er over waar we die middag naar toe zouden gaan om ons te laten vermaken. We zijn naast whiskyliefhebbers allebei groot muziekliefhebbers en dan vooral van het rock genre, dus gekeken of we ergens een klein optreden konden meepikken. Lukte niet, dan maar naar de kroeg, maar waar in Dordrecht schenken ze een mooie malt en is het zo gezellig dat we hier de middag door wilden brengen, lukte ook niet. We belden wat vrienden en de een was naar de voetbal, de ander had een kater en weer een ander moest met zijn vrouw winkelen. Zo hadden we er nog een paar en kwamen we tot niks. Wel kwamen we op het idee dat dit echt anders moest gaan worden. Dan gaan we het voor de toekomst maar in eigen hand nemen besloten we, wat als we nou voor het DHMW een clubhuis zouden hebben, een mooi oud proeflokaal in de sfeer van een echte oude herenclub waar je lekker op zondagmiddag met je vrienden af kunt spreken, andere gelijkgestemden kan ontmoeten en waar je ook je partner mee naar toe kan nemen. Waar ze echt mooie whisky's schenken, met een lekker hapje, en een drankje voor de meegebrachte levensgezellen? Een plek waar het ongedwongen gezellig is en waar je je thuis voelt. Zo moest het worden, bedachten we.

Leuke plannen, die hebben we trouwens best vaak, maar hoe vul je dat dan in. Dat bleek toch nog wel wat lastiger. Tot we met onze vriend Frank Kila spraken: Frank we hebben een plan en we zoeken daar nog een mooi plekje voor, weet jij iets?  Zoals Frank is was hij gelijk laaiend enthousiast en niet veel later liet hij ons de perfecte plek zien, op een steenworp van zijn zaak aan de Groenmarkt is namelijk precies zo'n proeflokaal als wij voor ogen hadden. Sinds 1918 als zodanig in gebruik, in een oude bierbrouwerij en waar precies die sfeer is die wij voor ogen hadden. Ik ben beslist niet bijgelovig maar dit moest voorbestemd zijn. lang hebben we er dan ook niet over nagedacht en zo kunnen we melden dat we vanaf 10 december beschikken over een eigen clubhuis/proeflokaal. En wel aan de Groenmarkt 105 in Dordrecht, in voormalige bierbrouwerij de Sleutel. Zondag 10 december is de heuglijke opening en kan je vanaf 14:00 terecht voor een gezellige middag met elke maand een nieuwe selectie mooie whisky's. Ook hebben we elke maand een andere selectie van 6 bij het seizoen passende wijnen, uiteraard van wijnhuis 167. Voor de lekkere trek zorgen we  met mooie pure happen, zoals pata negra ham, mooie zalm en andere fijne spijzen. Na 10 december is het clubhuis elke eerste zondag van de maand open van 14:00 tot 19:00 uur. O ja, het is alleen toegankelijk voor leden en hun introducés, zo houden we het gezellig met elkaar. We hopen op veel mooie middagen met jullie als leden, neem gerust vrienden en partners mee. We kijken uit naar jullie komst.

Alvast een kijkje nemen in het clubhuis, het kan via deze videolink


Cave Michel, onze whiskypartner in Dordrecht.

Een club of vereniging kan niet bestaan zonder sponsors/adverteerders, ook het DHMW niet. Naast de inzet van vrijwilligers is de financiële steun van sponsors onontbeerlijk. We zijn dan ook trots dat we onze eerste sponsor mogen verwelkomen, Cave Michel!

Voor de meeste Dordtenaren geen onbekende, met de winkel aan het Damplein in Dubbeldam is het een vertrouwd adres voor al je alcoholische aankopen, dus ook voor whisky. Er is altijd een mooi en gevarieerd assortiment op voorraad, je kunt er nog op je gemak rondneuzen tussen alle flessen en zelfs een "sip" proeven is bij veel flessen ook mogelijk. Dat maakt een bezoek aan Cave Michel altijd weer tot een feest.

 

Ik kom er zelf dan ook regelmatig, even neuzen wat er weer nieuw binnen is. Ik was er zaterdag de 21e oktober om een flesje te kopen voor mijn beste maat. Ik ging de deur uit met een unieke Mortlach botteling van Provenance. Daar kan ik vanavond wel mee aankomen denk ik. 

Ik zag ook dat er weer een aantal nieuwe flessen in het schap geperst waren, geperst ja want enthousiasme voor een product leidt tot volle schappen. Ik ben er blij mee want dat maakt de keuze gevarieerd. Maar goed die nieuwe whisky' s dus. Drie nieuwe bottelingen  van Macallan prijkten kleurig in het schap, namelijk the Macallan edition 1, 2 en 3. Verder kwam ik ook een aantal zeer mooie Glen Rothes tegen, onder andere de Peated Cask reserve,  de Vintage reserve en de Vintage 2004. Stuk voor stuk betaalbare whisky's met een bijzonder karakter. Daarnaast kreeg ik een Milstone whisky van Nederlandse bodem te proeven, letterlijk een prijspakker. Ik ben normaal gesproken eerlijk gezegd niet zo'n liefhebber van Millstone, maar als je van een echte Sherrybom houdt moet je dit zeker eens proberen. Gerijpt op Spaanse Oloroso Sherry vaten is dit een whisky waar Nederland trots op kan zijn!

meer weten over Cave Michel, kijk een op de website www.cavemichel.nl

 


Proefavond van 30 september was een mooie reis op zoek naar "some peat"

De tweede proefavond in 2017 van ons genootschap was een succes, met een "uitverkocht huis" zijn we op reis gegaan door Schotland. Op zoek naar rokerige whisky onder het motto "Looking for some peat" hebben we een tiental whisky's geproefd. Met een paar uitstapjes naar unpeated maar oude whisky's voor het contrast kwamen we, en hoe kan het ook anders, uit bij een paar pareltjes op Islay. Het eiland van de rokerige whisky was ons zeer goed gezind en gaf in een paar mooie bottelingen van Bowmore en Laphroaig haar karakter aan ons bloot. En het bleek alleszins de reis waard. Wat een mooie whisky is de Bowmore 18 YO dan toch. Zoveel smaak, zo complex en toch ook nog subtiel. Ons gezelschap kon het, ook na al het geen we al geproefd hadden, goed waarderen. Met een dergelijke line up aan whisky heb je natuurlijk een fijne avond, maar de sfeer in de zaal en de gezelligheid met elkaar was echt de kers op de taart. Het was ook voor Ronald en George weer een topavond. Leuk om te organiseren maar nog veel leuker om te beleven. We danken alle bezoekers voor hun aanwezigheid en actieve deelname, wij kijken al weer uit naar de volgende N&T avond. Dan zal het thema zijn, de invloed van TIJD en VAT op de smaak van de whisky. We proeven dan allemaal whisky van 1 destilleerderij van verschillende leeftijden en uit verschillende vaten. Dat belooft weer net zo'n mooie avond te worden! 

Houd de site en de nieuwsbrief in de gaten voor de aankondiging,    

nog geen lid? meld je dan hier gratis aan, je ontvangt dan automatisch een uitnodiging.

 

Groeten, de Whisky Mannetjes

Ronald Prent en George Kroonen


DHMW IN DE KRANT

Ben jij een van de 90.000 huishoudens in de Drechtsteden die de Dordt Centraal krant 2 x per week ontvangt dan heb je het al kunnen lezen. We hadden namelijk ons eerste krantenartikel ever in deze krant. Klik HIER om naar het artikel te gaan.

In de uitgave van vrijdag 22 september was een uitgebreid artikel gewijd aan onze whiskyclub. Er werd verteld wat wij als club ondernemen en wat de ambities voor de toekomst zijn. Al met al een leuk inhoudelijk stuk waarin ook onze aankomende proefavond werd gepromoot en  en passant ook melding werd gemaakt van de Whisky & Film avond die we samen met the Movies organiseren op 15 december. Het directe resultaat is een hause aan nieuwe leden  die zich via de website hebben aangemeld. En daar zijn we uiteraard heel blij mee. Want hoe meer zielen hoe meer vreugd!
Je hoeft als trouwe bezoeker van onze N&T avonden niet bang te zijn dat het karakter van deze avonden zal veranderen. We zijn er juist heel erg kien op dat dit kleinschalig en vooral heel gezellig blijft. Verder hebben eerdere deelnemers aan proefavonden altijd de eerste keus om zich in te schrijven voor een volgende avond.
Doe dit dan wel direct via de website dan is je plek gegarandeerd en hoeven we niemand teleur te stellen.
Dat geldt overigens ook voor de Whisky & Film avond, nu zijn er nog voldoende plaatsen maar er zijn er slechts 90 beschikbaar en het  gaat wel hard. Via deze site kan je je nu nog verzekeren van een plek, samen met je vriendin, vrouw, man, vriend of andere relatie.
Binnenkort maken we ook de datum voor de whisky speed date avond bekend, houd de site dus in de gaten.
Tot een volgende keer,
Ronald Prent & George Kroonen

WHISKY SPEED DATEN

Als je begint met een whiskyclub heb je allemaal ideeën over hoe het leuker en beter zou kunnen, en we hebben er weer een!

Wat zou het leuk zijn als we een avond konden organiseren waarbij we allemaal tafeltjes voor twee personen neer zouden zetten. Aan deze tafeltjes kan je dan plaatsnemen met een fles whisky die je zelf hebt meegebracht. Het maakt niet uit of dit een top whisky is of niet, maar je hebt je er wel in verdiept, je weet er eigenlijk alles van. Iemand kan geïnteresseerd zijn in jou of je whisky en komt bij je aan het tafeltje zitten met zijn of haar whisky en is net zo goed voorbereid als jij. Je schenkt een dram in van jouw whisky en vertelt erover. En uiteraard doet jouw tafelgast het zelfde. Je deelt je whisky en je kennis hierover met elkaar en na 20 minuten ga je door naar je volgende afspraakje. Het is eigenlijk whisky-speed daten. Lijkt het je wat? laat het dan even weten via deze link. Bij voldoende interesse zit jij binnenkort aan tafel met je eerste date!


Uit de oude doos

Voor inspiratie voor deze blog ben ik maar eens in wat oude whiskyverhalen van mijn vriendenwhiskyclub the Lucky7 gedoken. Ik kwam toen op de pagina waarop ons allereerste distillery bezoek in Schotland beschreven stond. Ik vond het zo leuk om weer te lezen dat ik besloot het maar in zijn geheel in dit blog te plaatsen. Ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden als dat ik het weer vond.

 

7 oktober 2002

Het is de 1e "werkdag" van deze week en we staan aan het begin van onze eerste trip naar de distilleerderij van The Macallan. Het is bepaald niet overdreven als ik zeg dat vol verwachting klopt ons hart, dit jaar op al op maandag 8 oktober gezegd kan worden. Enkele vroege vogels onder ons gezelschap is om een uur of 8 alweer begonnen om een stevig ontbijtje met bacon, eggs en worstjes voor de hele groep te prepareren. Zoals ook de vorige dag al bleek, voor een dergelijk top ontbijtje heb je echt geen vrouw nodig. Als het de hele week zo gesmeerd loopt, dan komt het allemaal wel goed en dat zal later ook wel blijken. Nadat de 7 heren gewassen en geschoren aan tafel zitten wordt de maaltijd op professionele wijze uitgeserveerd voor dit gezelschap.
We hebben besloten om ook maar vast voor midden op de dag een boterhammetje te smeren en mee te nemen, want als we iedere dag al tussen de middag ergens wat te eten moeten bestellen kunnen we beter eerst een bank beroven. Tijdens dit ontbijt hebben we het voor de zoveelste keer over het feit dat we met ons huisje op zo een toplocatie zitten met echt een geweldig panorama over Loch Garry wat vanuit de keuken, 2 slaapkamers maar ook vanuit de woonkamer is te zien. Eigenlijk zou je ook gewoon een week voor het raam van dit schitterende uitzicht  kunnen genieten, je krijgt er geen genoeg van!! Wat mij tevens opvalt in deze rustige omgeving. Wanneer je buiten staat en het is stil, dan is het ook echt stil, je hoort vaak helemaal niets, echt heel bijzonder!

Inmiddels zijn de buikjes rond en de zooi is aan kant, dus bekijken we nog eventjes de route zoals die voor deze trip is uitgestippeld met de chauffeur van deze dag: George. Hij stond de vorige dag al te trappelen om de spits af te bijten en heeft hiervoor zelfs gisteravond alleen maar aan het Schotse Water gezeten. Om half tien zit bijna heel de groep al in de auto.We moeten natuurlijk nog even op Eric wachten, want die moet nog even flossen of kakken. Maar al snel vertrekken de 7 Whiskyteers naar hun eerste missie: The Macallan. Het zal tevens op deze eerste dag de verste trip worden van deze week (ook hier is over nagedacht), maar dat maakt niet uit omdat het toch ook gewoon leuk is om zo het een en ander van de omgeving te zien.
Ook driver George heeft er zin in en doet zijn best een goede tijd neer te zetten voor deze rit. Het tijdschema ziet er nog goed uit, maar vanachter uit de Espace wordt het hem door Frits en Carlos niet echt in dank afgenomen. Het schijnt op de meest comfortabele achterrij iets meer te stuiteren dan voorin en zeker als je vergeet de stoelen lekker naar achteren te zetten. We moeten dus een ander tijdschema aan gaan houden. En of de duivel er mee speelt: copiloot Frans mist een afslag, dus vanaf nu wordt het improviseren geblazen. Zo kom je ook nog eens op de wat kleinere weggetjes van Schotland terecht en hoef je niet eens op te letten of je links rijdt. Maar uiteindelijk loodst onze copiloot ons ook weer nadat hij enkele boerderijtjes en/of huisjes op de kaart had herkend (OK, dan niet!) terug op de geplande route.

Nadat we inmiddels in de Speyside zijn aangekomen, zien we ook al regelmatig een distilleerderij waar we langs komen. Maar ook de tijd begint te dringen. Gelukkig ziet Wim het altijd positief in:hij dacht wel dat we er MINSTENS 3 uur over zouden doen! In het plaatsje Aberlour nog eventjes zoeken, maar een oude Schot wijst ons wel de weg, ook al hadden we net zo goed wat beter in het boek van Robert Brilleman kunnen kijken. Hier staat het nl. perfect in beschreven. Foutje. Zo komen we de ruim op tijd aan (12.20 uur) bij de distilleerderij waar we om 12.30 uur werden verwacht. De distilleerderij ligt in een bijzonder mooi landschap waar alles ruim van opzet is. De dame achter de receptie welke in Nederland een mager zesje zou scoren, wordt op de derde dag Schotland unaniem uitgeroepen tot Miss U.K. Ook al kwamen we hier niet voor: het is mooi meegenomen. De ontvangst is verder ook prima en alles ziet er zeer verzorgd uit. We worden opgewacht door een zeer vriendelijke enthousiaste dame welke ons samen met 2 Canadese gasten gaat rondleiden.

 

Op het terrein treffen we ook nog de oude distilleerderij aan welke sinds 1991 om economische redenen niet meer wordt gebruikt. Al pratende komen we langs de 5 wash stills en de 10 spirit stills welke bij dit proces met naakte gasvlammen verhit worden. De typische Macallan lucht is hier uiteraard duidelijk aanwezig in het gebouw maar dan eigenlijk voornamelijk aan het eind van het proces. Opvallend is dat alle stills klein zijn en een korte hals bezitten. Men spreekt hier dan ook van de kleinste, gasgestookte, stills van Schotland. De vergisting vindt plaats in deze distilleerderij in 16 RVS washbacks. Voor de rijping van de malt gebruikt men bij Macallan uitsluitend sherryvaten. Het meeste (75 %) zijn Oloroso sherryvaten, en de rest amontillado en fino sherryvaten. Dit ondermeer zorgt voor de karakteristieke geur, kleur en smaak van deze heerlijke malt. Bij Macallan wordt nl ook niet bijgekleurd met karamel, maar met een oudere malt met een donkerdere kleur. Nadat we het productieproces hebben bestudeerd, gaan we vervolgens naar het Warehouse, alwaar dit kostelijke goedje in heel grote hoeveelheden ligt opgeslagen. Hier liggen alle vaten op hun gemakje te rusten en te rijpen. Als je dit ziet begrijp je direct waarom er een zodanig goed slot op de deur zit.

We krijgen nog wel de gelegenheid om aan een bijzonder vaatje van 50 jaar oud te ruiken, waarbij Frits zelf al aangeeft als laatste te gaan omdat er anders als hij een teug heeft genomen er voor de rest van het gezelschap niets meer overblijft. Proeven is er helaas, maar ook wel een beetje begrijpelijk niet bij. Al hebben onze Canadese collega's nog wel de suggestie dat dit 250 liter vaatje precies in de auto past. Nadat we in de shop nog even een smakelijke dram aldaar hebben genuttigd zit ons bezoek er bij deze distilleerderij helaas al op. Al met al was het voor ons toch eigenlijk wel indrukwekkend. Alles ging er zeer relaxed aan toe en men had hier echt al de tijd van de wereld voor je. Met een woord: Geweldig. Of om met Wim zijn woorden te spreken: dit maak je van de week niet meer mee! Best knap dat hij dat nu al weet, maar dat moet nog blijken. Onze chauffeur heeft inmiddels de Espace al voorgezet zodat we op huis aan kunnen. In het plaatsje Aberlour doen we alvast de nodige boodschappen en vervolgens rijden in een streep naar ons huis. Alwaar we lekker op ons gemakkie een dram inschenken en vervolgens even het thuisfront bellen.

 

Saillant detail is achteraf dat juist in deze periode Macallan overschakelde van de oorspronkelijke rijping op sherryvaten naar de "fine oak"  vaten waaruit de whisky nu gebotteld wordt. We begrijpen achteraf ook waarom bepaalde delen van de warehouses angstvallig gesloten bleven. Wat mij betreft heeft deze aanpassing geen mooiere whisky opgeleverd. Kan je dus nog een flesje van de oude botteling op de kop tikken dan zou ik dat zeker doen.

 

geïnteresseerd in meer verhalen van de Lucky7 kijk dan eens op hun website


PRIMEUR   - Whiskyfilm met Proeverij - 15 december 2017

7 september 2017

Het is rond! op 15 december organiseren we in samenwerking met the Movies in Dordrecht een Whisky Nosing & Tasting die voorafgegaan wordt door een mooie film waarin whisky een belangrijk thema speelt.                  aanvang 19:00  aansluitend whiskyproeverij, einde ca.23:00uur

Na kort overleg hebben we in samenwerking met de directie van filmhuis the Movies een datum vastgelegd voor een waanzinnig avondje uit.

Eerst kijken we naar een  Schotse feel good film van regisseur Ken Loach. In deze tragikomische film wordt een inkijk in het leven van jeugddelinquent Robbie gegeven. Het leven van Robbie, die net vader is geworden en via een taakstrafprogramma ternauwernood een gevangenisstraf kan ontlopen, neemt een onverwachte en positieve wending wanneer hij ontdekt dat hij een speciale neus voor Whisky heeft.

 

Na de film is er een whiskyproeverij georganiseerd waarbij we whisky's proeven uit de film. Zo nemen wij je mee in de sfeer van de film en kan je genieten van een paar hele mooie drams (Schots voor borrel) De proeverij is er op afgestemd dat zowel onervaren als ervaren whisky proevers een onvergetelijke avond zullen hebben.

De kaarten voor de film en proeverij worden separaat verkocht, zo kan je dus ook de film kijken zonder proeverij.

De prijzen en verdere details worden binnenkort op de website en onze Facebook pagina bekend gemaakt. Uiteraard zijn de kaarten ook verkrijgbaar via Wijnhuis nummer 167, cinema the Movies te Dordrecht of via deze link


De teerling is geworpen

1 september 2017

Ofwel, het ei is gelegd!

We zijn er uit, de Whisky voor de proefavond van 30 september is bepaald en het is geen vervelend lijstje geworden al zeggen we het zelf.
Uiteraard beginnen we met een ontvangstborrel, of dram om in vaktermen te blijven. Wat dat is houden we nog even geheim tot de avond zelf.
Wat we daarna gaan proeven wil ik wel graag aan jullie kwijt. Het thema voor de proefavond is "Looking for some peat" dit doet al vermoeden dat de liefhebbers van mooie rokerige, medicinale malts goed aan hun trekken gaan komen. Maar om de avond  voor iedereen memorabel te maken wisselen we het wel af met heerlijke, wat minder zware makkers. Met de kwaliteit zit het wel goed we proeven maar liefst 3 whisky's die 18 jaar of ouder zijn. Ik zal julle niet langer in spanning houden, hierbij de line up :
- Glen Garioch Founders Reserve
- the Aultmore Legacy
- Jura Superstition
- Auchentoshan 18YO
Pauze
- the Dalmore 18YO
- Bowmore Small Batch
- Laphroaig 10YO
- Laphroaig Triple Wood
- Bowmore 18YO
Wij kijken er al naar uit om al dit mooie spul met jullie te delen, wil je alvast de flessen zien en meer achtergronden weten van de whisky's die we gaan proeven klik dan hier.
Wil je zeker zijn van je plaatsen reseveer dan door hier te klikken.
We hopen jullie allemaal te zien de 30e september.
De Whiskymannetjes.

Its a dirty job but somebody has to do it

25 augustus 2017

Its a dirty job but somebody has to do it

Afgelopen woensdag samen met Ronald Prent de voorbereidende afspraken gemaakt voor de komende Nosing & Tasting avond op 30 september as. Leg deze datum dus vast in je agenda want ditwiljijnietmissen.

Met Jaime van DOOR zijn we overeengekomen dat we weer de "whisky zolder" kunnen gebruiken voor ons gezellig doch leerzaam samenzijn. Met de ambiance zit het dus wel goed.
Nu zijn we bezig om een gevarieerd, uitdagend en hoog kwalitatief proefassortiment samen te stellen. En geloof me dat gaat lukken. De keuze is reuze maar we willen qua balans, opbouw en diversiteit minimaal een vergelijkbare ervaring als bij de vorige N&T aan jullie voorschotelen. Dus we hebben een uitdaging. En laten we eerlijk zijn, dit is niet het vervelendste werk hoor. Voorproeven en doorselecteren is nog steeds een hobby waar we aan zouden kunnen wennen. 
De contouren van wat we gaan proeven worden ondanks de inmiddels hoog opgelopen alcoholconsumptie (want we spugen natuurlijk niets uit) steeds duidelijker, bereid je maar voor op een hele mooie whiskyervaring de 30e. Zodra we het definitieve assortiment hebben vastgesteld (we twijfelen nog tussen een paar opties) zal dat hier in het blog bekend gemaakt worden.  Houd ons dus in de gaten!
Groeten van de Whisky mannetjes, 
Ronald & George

DHMW goes Hollywood

1 augustus 2017

Nou niet naar Hollywood maar wel naar de film.

We zijn druk in gesprek met de Movies in Dordrecht om een whisky proeverij te organiseren die voorafgegaan wordt door een echte whisky film.

De film " Angels Share"  een mooie film over whisky maar met een goed verhaal. zie hieronder de omschrijving of klik hier om de trailer te bekijken. Het lijkt ons mooi om de sfeer van de film mee te nemen in een whisky nosing & tasting, en zo de beleving van zowel de film als de whisky nog intenser te maken. Houd onze site en dit blog in de gaten. We publiceren binnenkort de datum.

 

Groeten,

 

Frank Kila en de Whisky mannetjes

 

The Angels' Share is een Schotse dramafilm uit 2012 geregisseerd door Ken Loach.

Het verhaal speelt zich af in Glasgow. Robbie is een gewelddadige jonge crimineel die, nadat hij vader geworden is, besluit zijn leven op het rechte pad te brengen. Gelukkig ontloopt hij een gevangenisstraf. Samen met enkele andere jongeren krijgt hij een aantal uren gemeenschapsdienst opgelegd. Ze hebben geluk met hun begripvolle toezichthouder. Op een dag neemt deze hen mee voor een bezoek aan een whiskydestilleerderij. Daar ontdekt Robbie dat hij een verfijnde neus heeft voor het proeven van whisky. Hij krijgt een idee dat zijn verandert.


Opening clubhuis en proeflokaal van het Dordtsch Heerengenootschap der Malt Whisky op 10 december

Voorbereidingen voor de opening van het clubhuis op 10 december

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    George Kroonen (woensdag, 15 november 2017 23:37)

    Oorspronkelijk hebben wij gemeld dat ons clubhuis aan de Groenmarkt 105 in Dordrecht op 9 december zou openen. Om praktische redenen is dit verzet naar zondag 10 december. En hierna is het clubhuis elke eerste zondag van de maand vanaf 14:00 uur geopend.