Beleggen in Whisky

Hoe je als particulier een mooie portefeuille op kan bouwen in Whiskybeleggingen


De Deskundige

Wim van Lonkhuysen

 

Whiskyconnaisseur & Expert in whiskybeleggingen

Op basis van kennis van het product en de bewegingen in de markt heeft hij een omvangrijke whiskycollectie opgebouwd met een rendement waar je bij je bank niet om hoeft te komen.

 

zijn motto is "als de belegging geen extra rendement geeft heb je altijd nog een mooie whisky om je teleurstelling weg te drinken" 

 

Los van de kwaliteit van het product kijkt hij naar toekomstige waarde potentie en analyseert hij de beste investeringen. Hier kan je lezen wat zijn aankoopadviezen zijn en waarom.


Beleggingen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst


Distillery bottelingen

Beleggen in Distillery bottelingen is het meest gebruikelijk, met name als een destilleerderij stopt of in de mottenballen belandt heeft dit vaak invloed op de prijs van deze whisky. Destilleerderijen die niet meer in bedrijf zijn  is relatief eenvoudig, maar in aanschaf ook al prijzig. Speculeren op whisky die binnenkort niet meer gemaakt wordt is uiteraard moeilijker maar vaak ook winstgevender op termijn.


Onafhankelijke bottelingen

Als een whisky gebotteld wordt door een onafhankelijke bottelaar is deze per definitie schaars omdat in dit geval meestal maar 1 vat gebotteld wordt. In het geval dat deze whisky van extreme kwaliteit of heel oud is kan dit de prijs behoorlijk beïnvloeden. Zeker als deze nog nauwelijks te verkrijgen is.


Belangrijke stijgers

Whisky om op toe te slaan

 

-Port exchange

-Rosebank

-Glenmoney

-Stockfiddich

-Springbank

-Moneyburn